brandblusser voor in de keuken voor aanbieding prijs kopen, veilig online..!

HOME » CO2 BLUSSERS

Co2 brandblussers. Co2 blussers zijn de bekendste brandblussers in keukens van MKB bedrijven en horeca ondernemingen zoals restaurants en snackbars. Co2-brandblussers in de webshop kopen met 2-kilo-Co2 en 5-kilo-Co2 inhoud. In woningen worden Co2 blusapparaten niet veel in de keuken toegepast mits er sprake is van bedrijfsmatig gebruik van de keuken. Uw verzekeraar kan in de voorwaarden van uw brandverzekering opnemen dat er in de keuken een Co2 brandblusser aanwezig dient te zijn. Co2 brand blussers zijn ook bijzonder geschikt voor het bestrijden van elektriciteitsbranden. Is er geen sprake van bedrijfsmatig gebruik van uw keuken dan is de innovatieve sprayblusser de meest handige. In Horeca en bedrijfskeuken een vetblusser of Co2-brandblusser.


Voor brandpreventie in de keuken van een woning biedt de 2 kilogram Co2 brandblusser uitkomst. Deze heeft een blusrating van 34B wat inhoud dat u een vet- of oliebrand tot max. 34 liter kunt blussen. Voor bedrijven biedt de Co2 brandblusser met 5-kilogram inhoud uitkomst. De Co2 brandblusser met 5 kilogram Co2 inhoud heeft een blusrating van 89B wat inhoudt dat u een vet- of oliebrand tot maar liefst 89 liter kunt blussen. De 5 kilogram Co2 brandblusser wordt dan ook meestal in bedrijfskeukens in de nabijheid van grotere frituurbakken, bakovens en overige elektrische keukenapparatuur opgehangen. Het regulier onderhoud aan Co2-brandblussers wordt in norm NEN2559 beschreven. Uitgangspunt bij het onderhoud aan Co2 brandblussers is de op de bluscilinder vermelde of ingeslagen brandblusser productie datum. Co2 blusapparaten worden ook koolzuursneeuwblussers en koolzuurgasblussers genoemd. 


Onderhoud aan Co2-brandblussers in keukens. De NEN 2559 schrijft voor dat er minstens 1x per twee jaar onderhoud aan Co2 blusapparaten moet plaatsvinden. Dit zelfs verplicht uit te voeren onderhoud aan Co2 brandblussers dient om deze veilig en gebruiksklaar te houden. Bij Co2 brandblussers moet het totaalgewicht worden gewogen. Deze controle is om te controleren of er in de loop der tijd geen koolzuurgas uit het Co2 blusapparaat is vervlogen. Onderhoud aan Co2 brandblussers geeft u de zekerheid dat deze voldoet aan de inhoud marge zodat u bij brand zeker weet dat de Co2 brandblusser voldoende blusgas bevat. Het ophangen van Co2 blusapparaten dient op max. 5 meter afstand van het brandrisico in de keuken te geschieden. Hang de Co2 brandblusser in het zicht. Nieuwe Co2 brandblussers worden altijd inclusief muurbeugel geleverd. 


Het reviseren van Co2-brandblussers dient in het 10e jaar te gebeuren. Bij Co2-brandblusser revisie ondergaan deze een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de Co2 cilinder op druk beproefd. Wanneer de cilinder na de druk test is goedgekeurd wordt er een nieuw inslagnummer op de hals van de Co2 blusser ingeslagen. Naast brandblusser revisie wordt gelijktijdig het reguliere onderhoud uitgevoerd. Direct na deze onderhoud werkzaamheden wordt de ronde onderhoud sticker - gereviseerd - op de Co2 brandblusser geplakt. Het reviseren en hervullen van een Co2 brandblusser is veelal duurder dan om een nieuwe Co2-brandblusser te kopen. Vervangen van Co2 brandblussers dient volgens voorschrift in het 20e laar te gebeuren. Deze vervangingstermijn geldt overigens voor ieder blusapparaat. Dit is een voorschrijft vanuit NEN 2559. De 5 kg Co2 brandblusser is naast het blussen van brand in keuken ook geschikt voor blussen op onder spanning staande apparaten. Hierom wordt de 5-kg-Co2-brandblusser ook in computerruimten en datacenters opgehangen.


 Brandblusser keuken kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb