brandblusser voor in de keuken voor aanbieding prijs kopen, veilig online..!

HOME » OUDEREN

Brandblusser ouderen. Brandpreventie in keukens ouderenwoningen en appartementen waar ouderen wonen verdient een veel hogere prioriteit. Het verder optimaliseren van de brandpreventie en brandveiligheid in ouderenwoningen is noodzakelijk. In 2014 zijn twintig personen door brand om het leven gekomen. Van deze twintig slachtoffers waren zelfs acht personen ouder dan 65 jaar. Hieruit blijkt dat het verbeteren van de brandpreventie in ouderen woningen actueel is. Het is niet voor te stellen dat er in veel seniorenwoningen nog geen brandblusser in de keuken is. Voor iedereen geldt dat hij of zij rekening moet houden met de gevaren van brand maar uit onderzoek is gebleken dat ouderen vaker met brand te maken krijgen en een groter risico lopen. Brandpreventie in keukens van ouderenflats en seniorenwoningen verdient extra aandacht. 


Brand ontstaat vooral bij ouderen in de keuken. Denk maar eens aan de vergeten pan op het vuur, strijkijzer of een hete frituurpan die vergeten wordt uit te zetten. Ouderen zijn minder zelfredzaam terwijl met name deze groep zichzelf bij brand zo snel mogelijk in veiligheid moet zien te brengen. In deze situaties is het van groot belang dat er branddetectie middelen in de ouderenwoning worden aangebracht. Na het ontstaan van rookontwikkeling is er slechts drie minuten tijd om een woning veilig te ontvluchten. Voor ouderen is blussen met een blusdeken gevaarlijker dan blussen met de lichtgewicht sprayblusser voor ouderen. Koop sprayblussers voor ouderen.


Bent u minder mobiel en afhankelijk van bijvoorbeeld een rollator dan is het extra belangrijk dat een brand snel ontdekt wordt. Monteer thuis in iedere ruimte een rookmelder en in de keuken een hittemelder aan het plafond. RF rook- en hittemelders zijn onderling koppelbaar. Wordt er op een bepaald moment rook in slaapkamer, woonkamer of entree en/of overmatige hitte in de keuken of douche gedetecteerd geven alle rookmelders tegelijkertijd een luid duidelijk akoestisch alarmsignaal in iedere bewaakte ruimte, er klinkt een geheel ontruimingssignaal door de woning.


Voor het veilig blussen van een beginbrand in de keuken van ouderenwoningen bieden wij de voordelige brandblusser spray welke behalve voor het blussen van een frituurbrand of vlam in de pan ook geschikt is voor het blussen van een hout, papier en textiel brand. Is er sprake van meerdere verdiepingen in de woning dan is het advies om per verdieping deze brandblusser op een strategisch direct zichtbare plaats te hangen. De brandblusser in spraybus is een kleine lichtgewicht, zeer handzame en eenvoudig in gebruik zijnde brandblusser met dezelfde bluscapaciteit als een 6 liter conventionele schuimbrandblusser. De brandblusser voor seniorenwoningen is geschikt voor het blussen van beginbranden in brandklasse A (=vaste stoffen), B (=vloeibare stoffen), F (=vet en olie) en zelfs ook op elektra tot 1000 volt. Bijkomend voordeel is dat de spraybrandblusser geen onderhoud behoeft.


 Brandblusser keuken ouderen kopen? Neem gerust contact op.